fbpx

Kaj so piškotki?

Piškotek je datoteka, ki shrani nastavitve spletnih mest. Spletna mesta piškotke shranijo v naprave uporabnikov, s katerimi dostopajo do interneta, z namenom prepoznavanja posameznih naprav in nastavitev, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Piškotki omogočajo spletnim mestom prepoznavanje, če je uporabnik že obiskal to spletno mesto. Pri naprednih aplikacijah se lahko z njihovo pomočjo ustrezno prilagodijo posamezne nastavitve. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporablja uporabnik. Uporabnik lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči.

Zakaj uporabljamo piškotke?

Piškotki so temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Najpogostejše funkcije e-poslovanja ne bi bile mogoče brez piškotkov. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletnim mestom je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletno mesto zapomni posameznikove izkušnje, brskanje po spletnih straneh pa je s tem bolj učinkovito in prijetno. Razlogov za uporabo piškotkov je več. Uporabljajo se za shranjevanje podatkov o stanju posameznega spletnega mesta (podrobnosti o prilagoditvah posamezne spletne strani), pomagajo pri izvajanju spletnih storitev (npr. spletne trgovine), pomagajo pri zbiranju raziskav o uporabnikih in obiskanosti spletnega mesta, o navadah spletnega uporabnika itd. S pomočjo piškotkov lahko torej ocenimo učinkovitost zasnove našega spletnega mesta. 

Piškotki, ki jih uporabljamo

Na skupni ravni piškotki shranjujejo informacije o tem, kako obiskovalci uporabljajo spletno mesto, vključno s številom prikazanih strani, od kod prihaja obiskovalec in številom obiskov. Podatke uporabljamo za izboljšanje spletnega mesta in zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje.

Piškotki, ki jih uporabljamo na naši spletni strani, ne zbirajo vaših osebnih podatkov, s katerimi bi vas bilo mogoče osebno prepoznati in ne morejo poškodovati vašega računalnika, tablice ali mobilnega telefona. Piškotki omogočajo delovanje našega spletnega mesta in nam pomagajo razumeti, katere informacije so najkoristnejše za obiskovalce.

Če piškotkov ne sprejmete, se podatki ne shranjujejo.

Piškotki v uprabi :

Pixfort (neomejeno)                       

Ti piškotki so pomembni za delovanje spletne strani in bodo vedno prisotni.                        

cookie_notice_accepted (1 mesec)   

Piškotek se uporablja za beleženje vaše odločitve o uporabi piškotkov.

Eforum-quiz-tap (1 dan)                     

 Piškotki se namestijo, če rešujete vprašalnik.                                                                                                     

_ga, 2 leti   

_ gid (24 ur)     

_gat (10 minut)    

_gali (do konca seje)                                           

Piškotki pomagajo pri izračunu podatkov o obisku spletnega mesta, pri beleženju, katere povezave na spletnem mestu so bile poklikane.

wp settings time (1 dan)                      

Funcionalni piškotek.

PHP SESSID (trajanje seje)              

Funkcionalni piškotek.

Strinjanje z uporabo piškotkov

Z uporabo spletnega mesta www.renatahabjanec.com se strinjate, da to spletno mesto nastavi piškotke na vašem računalniku, mobilni ali drugi napravi.

Upravljanje in brisanje piškotkov

Če želite spremeniti način uporabe piškotkov v brskalniku, vključno z blokiranjem ali izbrisom, lahko to storite z ustrezno spremembo nastavitev brskalnika. Za upravljanje piškotkov vam večina brskalnikov omogoča, da sprejmete, ali zavrnete vse piškotke, sprejmete samo določeno vrsto piškotkov ali pa vas opozori, da stran želi shraniti piškotek. Piškotke, ki jih je brskalnik shranil, lahko tudi enostavno izbrišete. Če spremenite, ali izbrišete brskalnikovo datoteko s piškotki, spremenite ali nagradite svoj brskalnik ali napravo, boste morda morali ponovno onemogočiti piškotke. Postopek za upravljanje in brisanje piškotkov se razlikuje od brskalnika do brskalnika. Če pri tem potrebujete pomoč, lahko pogledate v brskalnikovi pomoči uporabnikom.